20:39, 31.05.2020Izvor: Radio Slobodna Evropa

Od danas se otvaraju prelaziNa Kosovu od danas nastupa treća faza olakšavajućih mera uvedenih nakon pojave korona virusa.

od-ponedeljka-se-otvaraju-svi-prelazi

Radio Kontakt Plus

Od danas će biti otvoreni drumski prelazi kao što su Merdare, Vrbnica, Kula, Elezov Han, Jarinje i Bela Zemlja.

Svako ko uđe na Kosovo biće podvrgnut kontroli na prelazima, rečeno je na konferenciji za novinare premijera i ministra zdravlja na dužnosti, Aljbina Kurtija i Arbena Vitije. Kroz nedelju dana utvrdiće se otvaranje vazdušnih linija.

Vitija je kazao da svaki građanin sa negativnim rezultatom na COVID-19 ne starijim od četiri dana, neće morati da ide u samoizolaciju, dok će oni bez testova morati da se samoizoluju sedam dana. Ova mera će trajati do 20. juna do kada će se ponovo sprovesti procena epidemiološke situacije.

Od 1. juna se takođe predviđa otvaranje vrtića i obdaništa, kafića, restorana, taksi usluga i tržnih centara. Pozorišta i bioskopi za sada ostaće zatvoreni.

Vitija je rekao da rizik od pandemije još uvek nije prošao, i poručio građanima da se usklade novoj realnosti. Upozorio je i na moguće nove talase infekcija. On je takođe upozorio na poštovanje zaštitnih mera.


Tagovi: Korona virus

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije