Srpska lista: Sud u Prištini potvrdio ono što smo svi znali – da je Todosijević nevin

Oglasila se i Srpska lista.
Image
Foto: Kontakt Plus

Povodom odluke Vrhovnog suda u Prištini da Ivan Todosijević bude oslobođen svih optužbi, iz Srpske liste su naveli da se današnjom odlukom “potvrdila istina koju smo znali od početka – da je Todosijević nevin”.

“Nakon četiri godine političkog i pravnog progona i maltretiranja člana predsedništva Srpske liste Ivana Todosijevića i njegove porodice, konačno je Vrhovni sud u Prištini potvrdio ono što svi znamo, i što smo tvrdili od 2019. godine kada je pokrenut ovaj nakaradni postupak, da je Ivan nevin, i da nije počinio nikakvo krivično delo, te da kao i svaki slobodan čovek ima pravo na svoje mišljenje i stav. Današnjom odlukom se potvrdila istina koju smo svi znali od početka, ali se ne sme zaboraviti da se ta istina čekala četiri godine dok su strepeli Ivan i njegova porodica, ali i čitav srpski narod jer se uspostavilo pravilo da je optuženi Srbin uvek u obavezi da dokazuje svoju nevinost”, saopšteno je iz Srpske liste.

Posle ove odluke, dodaje se u saopštenju, “problemi neosnovanog progona Srba nisu završeni”.

“Jer se širom Кosova i Metohije danas u kosovskim kazamatima nalaze nevini Srbi čija je jedina krivica srpsko ime i prezime, i koji moraju biti slobodni, kako bi se sa slobode branili od lažnih optužbi. Svaki dan proveden pod neosnovanim optužbama, ili u pritvoru ostavlja trajne posledice po živote naših sugrađana i njihovih porodica”, ističe se u saopštenju Srpske liste.

Pozvali su međunarodne predstavnike da “izvrše pritisak na Prištinu i oslobode nevine Srbe”.

“Svi oni, i njihove porodice nemaju problem da se nastavi vođenje postupka, jer je potrebno da se skloni ljaga sa njihovih imena, ali držanje u pritvoru godinama bez dokaza je kazna sama po sebi bez presude”, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

„Pravda pobedila, okončan politički progon Todisijevića“

Todosijević oslobođen svih optužbi odlukom Vrhovnog suda u Prištini


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.