16:13, 23.12.2021 Izvor: Radio Mitrovica Sever

Odbornici SO Severna Mitrovica vratili na ponovno razmatranje odluke o korišćenju opštinske imovineNa drugom redovnom zasedanju Skupštine opštine Severna Mitrovica, glasanjem odbornika povučene su odluke koje su usvojene 3. juna ove godine, a koje se tiču korišćenja opštinske imovine za izgradnju poslovnog centra i javne garaže.

odbornici-so-severna-mitrovica-vratili-na-ponovno-razmatranje-odluka-o-koriscenju-opstinske-imovine

Foto: Radio Mitrovica Sever

Zamenica gradonačelnika Adrijana Hodžić, u ime lokalne samouprave i izvršne vlasti, a na predlog kosovskog Ministarstva administracije lokalne samouprave, predložila je vraćanje odluka na ponovno razmatranje.

"Ove dve odluke će se ponovo revidirati novim procedurama, nadam se naredne godine. Razlog zbog čega smo doneli ovakvu odluku jeste obaveštenje koje smo dobili od Ministarstva administracije lokalne samouprave, da se moraju uskladiti aktivnosti koje mi kao lokalna samouprava možemo podržati procedurama koje su sprovedene, kada su ove odluke usvojene", rekla je Hodžić.

Podsetila je da se radi o odluci 01/01-139-031 za davanje na dugoročno korišćenje opštinske imovine za izgradnju poslovnog centra, kao i o odluci 01/01-140-031 koja se tiče ustupanja na dugoročno korišćenje opštinske imovine predviđene za izgradnju javne garaže.

Obe odluke su povučene jednoglasno.

Na današnjem zasedanju usvojen je i predlog za objavljivanje opštinske nepokretne imovine, koja je predviđena za davanje ili korišćenje tokom 2022. godine.

"Opština Severna Mitrovica je kao i svaka druga lokalna samouprava, u obavezi da javnosti prijavi spisak nepokretne imovine opštine, koja će eventualno biti predmet ovog postupka u narednoj godini", kazala je Hodžić.

Gradonačelnik Milan Radojević se u svom kratkom obraćanju zahvalio odbornicima na efikasnom radu u novom sazivu skupštine. On je prisutnima i građanima čestitao predstojeće praznike.

"Nadam se da ćemo se svi zajedno potruditi da u novoj godini nastavimo da radimo u interesu građana i opravdamo poverenje koje nam je dato", rekao je Radojević.

 Sednici je prusustvovalo 18 od ukupno 19 odbornika.
Tagovi: SkupštinaMitrovica

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije