13:19, 06.12.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Odbornici SO Zvečan podržali predlog Srpske liste o napuštanju institucija na svim nivoimaNa današnjoj sednici SO Zvečan, doneti su zaključci kao reagovanje na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini protiv Ivana Todosijevića, nekadašnjeg ministra administracije lokalne samouprave u kosovskoj Vladi.

odbornici-so-zvecan-podrzali-predlog-srpske-liste-o-napustanju-institucija-na-svim-nivoima

Radio Kontakt Plus

"Ovakva presuda pokazuje da ne samo Srbi, nego i ostalo stanovništvo nema pravo na slobodu govora i mišljenja i otvara prostor za dalju etničku diskriminaciju. Pravo i pravda važe za sve, osim za Srbe na Kosovu i Metohiji," - navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Takođe, na sednici je podržan predlog Srpske liste da se ukoliko se ne izmeni prostepena presuda u slučaju Todosijevića, napuste kosovske institucije na svim nivoima, jer ova odluka nije pravna nego politička i ovakve odluke ne vode pomirenju i stabilizaciji kojoj se teži.

Na kraju stoji jedinstven zaključak, da se pozovu svi međunarodni faktori, da se oglase u skladu sa svojim nadležnostima, povodom ove presude i preduzmu određene mere.


Tagovi: KosovoZvečanSrpska listaSkupština

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije