13:17, 28.12.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Odbrana Nedeljka Spasojevića traži pripremni pretresDrugi branilac Nedeljka Spasojevića, advokat Predrag Miljković, predao je danas zahtev za zakazivanje pripremnog pretresa u predmetu ubistva Olivera Ivanovića.

odbrana-nedeljka-spasojevica-trazi-pripremni-pretres

Foto: Privatna arhiva

Miljkovića je kao branioca danas angažovala porodica Nedeljka Spasojevića protiv kojeg se vodi postupak pred odeljenjem Specijalnog suda u Prištini u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Miljković za Radio Kontakt Plus kaže da će u nastavku ovog procesa zajedno sa kolegom Farukom Korenicom, braniti Spasojevića. 

"Od kolege Faruka Кorenice dobio sam spis predmeta sa kojim sam se upoznao. Кako bismo prevazišli odlaganje postupka do pravnosnažnosti odluke o izuzeću kolege Кorenice, a poštujući načelo hitnosti postupka, danas sam od Posebnog odeljenja Osnovnog suda zatražio što hitniji nastavak postupka", kaže Miljković.

Miljković podseća da se Nedeljko Spasojević nalazi u pritvoru od 23. novembra 2018. godine, što je ukupno 25 meseci.

„Nadam se da će sud u što skorijem roku uvažiti zahtev i zakazati sednicu za prvo saslušanje“, istakao je.

Podsetimo, početkom decembra odložen je pripremni pretres kada je Osnovni sud doneo rešenje o isključenju advokata Faruka Korenice, branioca Nedeljka Spasojevića. Međutim, to rešenje još uvek nije pravosnažno, budući da je advokat Korenica uložio žalbu.


Tagovi: PravosuđeOliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije