Jednomesečni pritvor određen M.A. uhapšenom na Jarinju

Jednomesečni pritvor određen je M.A. koji je priveden na Jarinju zbog sumnje da je izvršio napad na službeno lice - saopšteno je iz Osnovnog suda u Prištini. 
Image

U saopštenju se navodi da, po oceni sudije za prethodni postupak, postoje „zakonski razlozi“ za određivanje pritvora zbog, kako se navodi, mogućnosti bekstva okrivljenog.  

„Jer se okrivljeni može sa namerom sakriti ili pobeći radi izbegavanja krivične odgovornosti zbog težine krivičnih dela za koja se tereti, a to može lako da učini kada se za osnov uzme činjenica da je okrivljeni i državljanin Republike Srbije, pa će biti nedostupan organima za sprovođenje zakona. Postoji i rizik da isto lice puštanjem na slobodu sakrije, uništi ili izmeni dokaze koje je potrebno preduzeti u fazi istrage, pa je, po oceni Suda, pritvor određuje okrivljenog u ovoj fazi krivičnog postupka više nego razumno i neophodno za uspešno i delotvorno sprovođenje ovog krivičnog postupka“ – stoji u saopštenju. 

Podsetimo, M.A. se tereti za slučaj koji se tiče događaja od 13. oktobra prošle godine u Rudaru, u opštini Zvečan. Nakon što je on priveden na Jarinju, na istom prelazu danas je priveden i Dejan Pantić zbog čega su Srbi na severu Kosova postavili barikade na više lokacija. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.