Određen kućni pritvor osumnjičenom za ranjavanje dečaka i mladića u Gotovuši

Osnovni sud u Uroševcu odredio je meru kućnog pritvora licu koje se sumnjiči da je vatrenim oružjem ranilo dečaka i mladića u Gotovuši.
Image

Miloš Delević – advokat ranjenog S.S. (11), kazao je za RTS da je održano prvo ročište i da je tužilac pročitao optužnicu navodeći da je okrivljeni Azem Kurtaj, pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga, počinio krivično delo „Izazivanje opšte opasnosti“.

Delević je rekao i da se tužilac nije izjasnio kada je u pitanju njegov zahtev da se optužba prekvalifikuje u krivično delo „Teško ubistvo u pokušaju“.

Naglasio je da će insistirati u nastavku postupka da osumnjičeni odgovara za to krivično delo, a ne samo za „Izazivanje opšte opasnosti“.

Prema navodima Delevića, osumnjičeni se pred sudom izjasnio da nije kriv.

Napadač je pobegao sa lica mesta, a nešto kasnije je uhapšen.

Prema optužnici, osumnjičeni je namerno i uz upotrebu oružja prouzrokovao veliku opasnost po živote ljudi, tako što je vozeći se automobilom u pravcu Brezovice stigao do Gotovuše, kada je naišao na grupu meštana koji su ometali i onemogućavali slobodno kretanje vozila.

“Prvo im je zatrubio da bi mu oslobodili put, a zatim je kroz prozor svog vozila pucao jednom u vazduh iz revolvera, a drugi put u zemlju. Tada je projektil pogodio asfalt, a deo projektila pogodio oštećenog S.S. u gornji deo ruke, dok je drugi deo projektila pogodio drugog oštećenog M.S. u levu ruku. Povrede na osnovu mišljenja i nalaza veštaka spadaju u lake telesne povrede sa privremenim zdravstvenim posledicama“, naveo je tužilac.

Advokat Delević je naveo da će sa kolegom Veljkom Radićem predati svoje dokaze u vezi ovog slučaja i zatražiti novo veštačenje oko telesnih povreda i ispaljenih metaka.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.