11:00, 16.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Održan pomen Oliveru Ivanoviću; Predstavnici Srpske liste prvi put prisustvovali obeležavanjuPredstavnici Srpske liste, na čelu sa gradonačelnikom Severne Mitrovice Goranom Rakićem, prisustvovali su danas, po prvi put, pomenu Oliveru Ivanoviću, koji je održan ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre dve godine Ivanović ubijen. 

odrzan-pomen-oliveru-ivanovicu-predstavnici-srpske-liste-prvi-put-prisustvovali-obelezavanju

Radio Kontakt Plus

Dvogodišnji pomen, obeležen je polaganjem cveća i paljenjem sveća ispred prostorija GI SDP Oliver Ivanović, a počast su mu odali predstavnici stranke kojom je predsedavao, predstavnici Srpske liste, prijatelji, ali i građani.

Potpredsednica GI SDP Ksenija Božović, rekla je, da će ova partija raditi na tome da se ubistvo Olivera Ivanovića rasvetli i da pravi nalogodavci i prave ubice budu izvedene pred lice pravde.

“Takvu jasnu poruku smo jutros dobili i od Vlade Republike Srbije, da ćemo zajedno raditi na tome i istrajaćemo. Na kraju, pravi ubica mora biti izveden pred lice pravde”, kazala je ona.

Božovićeva je podsetila, da optužnice podignute od strane kosovskog tužilaštva govore samo o njihovim institucijama i njihovom radu.

“Videli smo prvog dana suđenja kako je to išlo. Da li je krivac sekretarica i najbliži saradnik Olivera Ivanovića - Silvana Arsović? To svi znamo, čak i građani. Neko očigledno treba da odgovara, ali Silvana Arsović će dokazati svoju nevinost i pravi krivac mora da odgovara”, tvrdi Božovićeva.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, apelovao je danas na nadležne institucije, pre svega na tužilaštvo i sud, da što pre otkriju prave nalogodavce i ubicu Olivera Ivanovića.

“Ovo što smo zadnje mogli da čujemo, kada su optužili najbližeg saradnika, sekretaricu Olivera Ivanovića, ukazuje nam u kom pravcu ide ova istraga”, kazao je Rakić.

On je istakao da će danas uputiti pisma predstavnicima međunarodne zajednice da se uključe u istražni tok.

“Nećemo odustati od traženja pravde i već koliko danas, poslaćemo pismo međunarodnoj zajednici da se i ona uključi i pošalje svoj istražni tim, da pomogne Prištini u daljoj istrazi i uključi se u dalji istražni tok. Još jednom poručujem svima da nećemo odustati i nećemo stati dok god se ne otkrije nalogodavac i ubica”, zaključio je Rakić.

Na istom mestu u ovim trenucima očekuje se okupljanje dela porodice i prijatelja Olivera Ivanovića, kao i deo članova GI SDP, koji nisu odobrili odluku Ksenije Božović da nastupi zajedno sa Srpskom listom.Tagovi: Oliver IvanovićSrpska listaUbistvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije