Održan radni sastanak predstavnika srpskih stranaka i udruženja

Radni sastanak političkih predstavnika srpskih stranaka i udruženja održan je juče u severnom delu Mitrovice.
Image
Foto: SNF

Sastanak je bio posvećen aktuelnom stanju na Kosovu i Metohiji, kao i položaju kosovsko-metohijskih Srba.

Kako je saopšteno iz Srpskog nacionalnog foruma, na sastanku je konstatovano da je stanje alarmantno i zahteva hitno okupljanje svih političkih faktora među kosovsko-metohijskim Srbima, kako bi se preuzela odgovornost za dalje procese.

Dogovoreno je da se aktivnosti usmere prema vlastima Republike Srbije, prištinskim vlastima i međunarodnoj zajednici, precizira se u saopštenju.

„Takođe je dogovoreno da se posebni napori usmere ka intelektualnoj eliti (pre svega Univerzitetu), nevladinom sektoru i Srpskoj pravoslavnoj crkvi, uz zaključak da se što pre uputi molba vladiki Teodosiju da zakaže razgovor kako bi se postigao dogovor oko što skorijeg održavanja Crkveno-narodnog sabora“, dodaje se u saopštenju.

„Uz poštovanje političkog pluralizma“, navode, dogovoreno je da se nastave ovakvi sastanci koji treba da dovedu do „ukrupnjavanja nacionalnih i političkih snaga, kako bi se konsolidovalo lidesrstvo i preuzela odgovornost i ohrabrio srpski narod da u ovim najtežim trenucima izdrži militantne udare Кurtijeve vlasti“.

Sastanku su prisustvovali Momčilo Trajković, predsednik SNF i član predsedništva SNV, Aleksandar Arsenijević, predsednik Srpske demokratije (SD), Milija Biševac, predsednik Srpske narodne stranke (SNP), Jovica Nikolić, iz Narodnog pokreta Srba sa КiM „Otadžbina“, Marko Jakšić (mlađi), politički aktivista, Valentina Đerković (SD), Stefan Veljković (SD), Dejan Nedeljković, politički aktivisata, Slaviša Biševac (SNP), Đorđe Dobrić (SNP) i Aleksandar Stojanović, politički aktivista.

U saopštenju se navodi da su na sastanak pozvani predsednik i potpredsednik Srpske liste, dr Zlatan Elek i dr Dragiša Milović, ali se pozivu nisu odazvali.

Dogovoreno je da se ovakvi sastanci održavaju dva puta mesečno, a sledeći će biti održan u Gračanici, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.