U Kosovskoj Mitrovici održana javna rasprava o Predlogu strategije za mlade

Javna rasprava o Predlogu strategije za mlade u Republici Srbiji, za period od 2022. do 2030. godine, u Kosovskoj Mitrovici održana je danas onlajn - sapšteno je iz Ministarstva omladine i ...
Image

„Na javnoj raspravi su učestvovali mladi iz naše južne pokrajine koji su svojim konstruktivnim predlozima i sugestijama dali značajan doprinos u kreiranju nove Strategije za mlade“ – stoji u objavi na zvaničnoj internet stranici ministarstva, bez preciziranja ko su konkretno mladi sa KiM-a koji su učestvovali u konsultacijama. 

Iz ministarstva navode da je javnoj raspravi koja je održana u Kosovskoj Mitrovici, ali i Novom Pazaru, Užicu, Novom Sadu, Beogradu i Nišu prethodio „jednogodišnji širok i transparentan proces konsultacija sa svim zainteresovanim stranama“ koji se odvijao kako onlajn, tako i kroz direktne susrete, čime je, kako ocenjuju iz ministarstva, „postignut širok konsultativan proces sa mladima i svim zainteresovanim stranama“. 

„Na ovaj način smo omogućili mladima i onima koji rade sa mladima, i za mlade, da  budu ravnopravni učesnici u procesima donošenja i sprovođenja odluka u svim oblastima koje ih se tiču, a posebno kada se radi o ovako važnom strateškom dokumentu“ – dodaju iz ministarstva.

U nastavku su fotografije objavljene na internet stranici ovog ministarstva. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.