10:21, 22.02.2020Izvor: Koha, KoSSev

Oduzeto 20 službenih pištolja zaposlenima u policiji, 120 zaposlenih sa teškim zdravstvenim problemimaOko 120 zaposlenih u Kosovskoj policiji ima teške zdravstvene probleme, a njima 20 – oduzeto je i službeno oružje, potvrdila je ova institucija nakon što je ranije ove nedelje pripadnica policije u Gnjilanu počinila četvorostruko ubistvo najbližih članova svoje porodice, a potom i samoubistvo. 

oduzeto-20-sluzbenih-pistolja-zaposlenima-u-policiji-120-zaposlenih-sa-teskim-zdravstvenim-problemima

Radio Kontakt Plus

Nakon tragedije, Policijski inspektorat Kosova (PIK), preporučio je suspenziju četiri pripadnika Kosovske policije u Gnjilanu – komandira policijske stanice, zamenika komandira, šefa osoblja stanice i službenika civilnog štaba.

Za pripadnicu policije navedeno je, prema ranijem pisanju prištinske štampe, da je imala psihičke probleme, te da se lečila, i to uz preporuku lekara Kosovskoj policiji da se ona prebaci na poziciju na kojoj neće nositi uniformu, predloživši i da joj se oduzme oružje.

Za manje od godinu dana, na Kosovu se dogodilo više smrtnih slučajeva usled nezakonite upotrebe službenog policijskog oružja, objavila je prištinska Koha.


Tagovi: Kosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije