16:46, 16.12.2020Izvor: RTK2

OEBS donirao opremu RTK2Misija OEBS na Kosovu donirala je kanalu na srpskom jeziku pri Javnom servisu Kosova montažnu jedinicu u vrednosti oko 4.000 evra.

oebs-donirao-opremu-rtk2

Foto: RTK2

Direktor RTK2, Željko Tvrdišić, zahvalio se na podršci koju svih ovih godina Misija OEBS-a pruža javnom servisu.

“Iskoristio bih priliku da se zahvalim predstavnicima OEBS-a na ovoj današnjoj donaciji. Ovo nije ni prvi ni poslednji put, ovo je, rekao bih, nastavak saradnje koju Javni servis Kosova ima sa OEBS-om. Ovakav vid opreme siguran sam da će pospešiti rad zaposlenih u tehnici i nadam se da će ovo biti dodatni impuls svima nama da nastavimo sa realizacijom naših ciljeva i planova i da radimo u pravcu realizacije onoga što nam je misija kada je u pitanju Javni servis Kosova”, rekao je Tvrdišić.

Zamenik generalnog direktora Radio-televizije Kosova, Ljorik Arifaj, istakao je da je ova donacija veoma značajna za RTK2, s obzirom na to da ova televizija nema finansijskih mogućnosti da investira u tehnologiju.

“Nadamo se da će Skupština iduće godine glasati za veći budžet kako bismo mogli da više investiramo u tehnologiju, kako bismo bili što bolji u prenosu, u skladu sa ostalim javnim servisima koji prate razvoj tehnologije u svetu”, naglasio je Arifaj.

RTK2 i Misija OEBS-a na Kosovu tokom ove godine su realizovali nekoliko značajnih projekata.

“Današnja donacija, čija je vrednost oko 4.000 evra, za nas u RTK2 ima mnogo veću vrednost, s obzirom na to da dolazi u pravo vreme kada se ovde radi na pripremi novogodišnjeg programa, tako da će umnogome olakšati posao svima nama u kolektivu”, zaključuje urednica Aleksandra Jovanović.

Misija OEBS-a je najavila i nastavak saradnje sa RTK, u cilju njenog daljeg razvoja.


Tagovi: DonacijaOEBSRTK

Povezane vesti
Najčitanije


21:21, 21.02.2021


Najnovije