OEBS: Netačno da su uhapšeni koristili vozilo misije, jedan od uhapšenih jeste lokalni član osoblja

Izveštaji da su uhapšeni koristili vozilo misije OSCE nisu tačni, ali jedan od uhapšenih jeste lokalni član pomoćnog osoblja misije, saopšteno je iz misije OEBS na ...
Image

MUP Srbije, kao i Više javno tužilaštvo u Beogradu, potvrdili su da je u petak, 16. septembra, na Novom Beogradu uhapšeno pet osoba zbog krijumčarenja droge iz Albanije, a preko Kosova.

Hapšenje se dogodilo nakon primopredaje droge, kada je zaplenjeno skoro 45 kilograma marihuane i oko 33 grama kokaina.

Sva petorica, od kojih su dvojica iz Beograda, a trojica iz Prištine, u tužilaštvu su se branila ćutanjem.

Iz ovog tužilaštva su ujedno izneli detalje o okolnostima koje su prethodile hapšenju, te kako se akcija odigrala.

Poručuju da postoji sumnja da su D. A. (42), G. K. (41) i D. M. (49) 16. septembra u ranim jutarnjim časovima krenuli sa teritorije Kosova ka Beogradu u vozilu Škoda oktavija bele boje sa diplomatskim oznakama misije „OSCE“.

Oni su se oko 11.30 na parkingu u Ulici Bulevara Zorana Đinđića na Novom Beogradu našli sa I. Ž. (23) i S. M. (29) i predali im oko 30 kilograma marihuane, a potom su se razišli.

„Odmah potom uhapšeni su I. Ž. i S. M, dok su se ostala trojica, uočivši policiju, udaljila svojim vozilom do parkinga u Ulici Agostina Neta. Tu je, na parkingu, G. K. izašao iz vozila i iz gepeka izvadio džak sa oko 15 kilograma marihuane, u kom momentu su vozilu osumnjičenih prišli policijski službenici i osumnjičene lišili slobode“, naveli su tada iz tužilaštva.

Kako bi dobili više detalja o slučaju, a zbog tvrdnji da je u krijumčarenje ove droge bilo uključeno vozilo misije OEBS, KoSSev se obratio njihovim predstavništvima i u Prištini i u Beogradu.

U odgovoru za KoSSev iz misije u Beogradu poručili da su upoznati sa slučajem, ali da niko iz njihovog predstavništva nije učestvovao u incidentu, te da slučaj prati misija u Prištini.

Sa druge strane, iz misije u Prištini, potvrđeno je da njihov član osoblja jedan od uhapšenih u Beogradu.

Međutim, navode o tome da su osumnjičeni za krijumčarenje droge, koristili vozilo ove misije, iz Prištine su demantovali.

„Misija je upoznata sa medijskim izveštajima o hapšenjima u petak od strane policije u Beogradu. Misija može potvrditi da je jedan od uhapšenih lokalni član pomoćnog osoblja Misije. Izveštaji da su uhapšeni koristili vozilo Misije nisu tačni“, naveli su za KoSSev iz OEBS-a u Prištini.

Dodali su da su u stalnom kontaktu sa policijom u vezi sa ovim slučajem, te da druge detalje zbog istrage ne mogu izneti.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.