OEBS obučava Kosovsku policiju za prikupljanje informacija i obaveštajnih podataka kroz učešće zajednice

Misija OEBS zaključila je niz radionica za svih osam regiona Kosovske policije o načinima i metodama za prevenciju zločina kroz učešće zajednice - saopšteno je iz ove misije. 
Image

Na radionicama održanim u Prištini, Gnjilanu, Đakovici i južnoj Mitrovici, od 1. do 13, septembra učestvovalo je 120 policijskih službenika sektora dodeljenih u oblastima njihove odgovornosti, od kojih su mnogi deo Lokalnih odbora za javnu bezbednost zajedno sa lokalnim predstavnicima zajednice na nivou sela/naselja – naveli su. 

„Zajednice takođe treba da poznaju svoje policijske službenike, a javnost treba da zna kome da se obrati u vezi sa svojim problemima. Zato pozdravljam napore policije da stekne poverenje lokalnih zajednica“, rekao je šef Misije OEBS-a na Kosovu, Majkl Devenport. 

Ove radionice su imale za cilj upoznavanje novih službenika sektora sa njihovim dužnostima i obavezama navedenim u Standardnim operativnim procedurama integrisane strategije za rad policije vođene obaveštajnim saznanjima i policije u zajednici, čiji je razvoj ova misija pomogla.

Učesnici su, između ostalog, informisani o tome kako funkcioniše obaveštajni proces i načinima korišćenja informacija koje su im prosleđene iz zajednice. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.