Ana Brnabić u ponedeljak u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, boraviće u ponedeljak, 5. septembra, u jednodnevnoj poseti Кosovu i Metohiji i tom prilikom će obići Кosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić. Zajedno sa ...
Image

Kako je planirano, srpska premijerka će posetu KiM započeti u ponedeljak pre podne u Кosovskoj Mitrovici, gde će obići prvi multimedijalni centar na severu Кosova i Duhovnu akademiju.

Nakon toga predviđena je poseta manastiru Banjska u opštini Zvečan. 

U opštini Leposavić, Ana Brnabić popodne će posetiti socijalno ugroženu porodicu braće Radosavljević, koja se zvanično useljava u novu kuću, izgrađenu sredstvima Vlade Republike Srbije, a preko Кancelarije za Кosovo i Metohiju. 

Posetu opštini Leposavić, premijerka Vlade Srbije završiće obilaskom porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. 

Iz Kancelarije za KiM navode da je poseta predsednice Vlade Republike Srbije Кosovu i Metohiji najavljena u četvrtak, 1. septembra, 72 sata pre realizacije posete, a, kako se ističe, u skladu sa Sporazumom o zvaničnim posetama. 

“Poseta predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić Кosovu i Metohiji ima za cilj da prenese poruke za očuvanje mira i stabilnosti, u okviru kojih se jedino može ostvariti ostanak i opstanak Srba na КiM”, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ovo je inače njena prva poseta KiM u ulozi premijerke Srbije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.