Opština Štrpce: Nastavlja se institucionalni pritisak na građane

Iz Opštine Štrpce saopšteno je da je podignuta optužnica protiv sedmorice Srba koji su prisustvovali protestu 21. maja prošle godine protiv pokušaja ilegalne gradnje ...
Image

Iz ove opštine ocenjuju da je u pitanju nastavak institucionalnog pritiska na građane opštine Štrpce i samu Opštinu. 

“Iako je Opština kao institucija preduzela sve pravne korake u ovom slučaju, od same zabrane gradnje do krivične prijave protiv B. M. zbog uklanjanja inspekcijskih traka i nastavka radova, protiv samog prekršioca zakona B. M. nisu preduzeti, od strane nadležnih institucija, nikakvi koraci, već se to čini protiv nedužnih meštana Sevca. Dodatno, Opština Štrpce je dobila dopis od strane Ministarstva prostornog planiranja i infrastrukture, a povodom žalbe B. M, gde se traži da se čitav slučaj ponovo razmatra, a gde je u međuvremenu i sudskom odlukom, i pored spora oko vlasništva nad zemljištem, odlučuje u korist B. M”, navodi se u saopštenju. 

Sve ovo, smatraju u Opštini, ukazuje na očiglednu nameru da se i protiv odluka izvršne lokalne vlasti, protiv peticije građana koja je jednoglasno podržana od strane Skupštine opštine Štrpce, deluje u korist onih koji sumnjivim metodama žele da ostvare svoje ciljeve.

Iz Opštine Štrpce poručuju da će se do kraja svim pravnim i demokratskim sredstvima boriti protiv ovakvih i sličnih slučajeva, konstatujući da su nepravda i pritisci kada je opština Štrpce u pitanju postali svakodnevica.

“Predstavnike međunarodnih misija i organizacija na Кosovu ćemo takođe obavestiti o ovom, još jednom, problemu uz veru da će neko napokon da reaguje i stane na put institucionalnom nasilju nad građanima Štrpca”, zaključuje se u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.