12:01 | 11.01.2022 Izvor: Radio Mitrovica Sever

Opština Zvečan obezbedila traktor za čišćenje snega, donacija za JKSP "Zvečan"Javno-komunalno-stambenom preduzeću "Zvečan" danas su uručeni ključevi novog traktora za čišćenje snega, koji je donacija Privremenog organa opštine Zvečan.

opstina-zvecan-obezbedila-traktor-za-ciscenje-snega-donacija-za-jksp-zvecan

Foto: Radio Mitrovica Sever

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, Ivan Todosijević, rekao je da je u pitanju izuzetno vredna donacija, za koju je sredstva obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Traktor sa 130 konjskih snaga, ima raonik površine 260 centimetara i posipač za so, kapaciteta 800 litara.

"Imamo sada nešto lošije vremenske uslove i ova donacija dolazi u pravo vreme. Veliki broj seoskih mesta, veliki broj ulica u samom naselju Zvečanu i okolini, treba stići da se sve to očisti. Do sada smo imali jedan traktor, tako da će nam ovaj drugi mnogo olakšati rad", rekao je Todosijević.

Todosijević je istakao da su donacije ovog tipa od neprocenjive važnosti za ovdašnji srpski narod, jer time država Srbija pokazuje da brine i vodi računa o potrebama ljudi na Kosovu i Metohiji.

Direktor JKSP "Zvečan" Nenad Radovanović, rekao je da će novi traktor značajno olakšati rad ovom preduzeću u zimskim mesecima, posebno kada je u pitanju raščišćavanje puteva prvog prioriteta.

"Moram da napomenem i to da smo pored ove donacije, pre pet meseci, dobili i kamion-putar, kao i alat za kotlarnicu u Zvečanu i radionicu u Doljanima. Ukoliko se ovakva saradnja nastavi, uslovi rada će biti sve bolji, a rezultati će se na terenu biti itekako vidljivi", istakao je Radovanović, a prenosi Radio Mitrovica sever.

Radovanović je danas uručio Todosijeviću zahvalnicu za podršku koju daje ovom preduzeću i izuzetno angažovanje na polju uređenja ove opštine.
Tagovi: ZvečanIvan Todosijević

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije