12:56, 11.02.2020Izvor: RTS

Optuženi za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića izjasnili se da nisu kriviSvi optuženi u slučaju pomaganja u ubistvu Olivera Ivanovića izjasnili su se da nisu krivi, za optužbe koje im tužilaštvo stavlja ne teret, na današnjem ročištu u Osnovnom sudu u Prištini.

optuzeni-za-pomaganje-u-ubistvu-olivera-ivanovica-izjasnili-se-da-nisu-krivi

Foto: RTS / Andrija Igić

Osumnjičeni policajci Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, načelnik policije za krvne delikte u Kosovskoj Mitrovici Rade Basara i sekretarica u stranci Olivera Ivanovića Silvana Arsović izjasnili su se da "nisu krivi" za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića na današnjem pripremnom ročištu.

Tužilac je, čitajući optužnicu, naveo da je za ubistvo Olivera Ivanovića "odgovorna kriminalna grupa predvođena Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radojičićem".

Tužilac tvrdi da su optuženi učestvovali u aktivnostima te grupe i da su pomagali u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo.

Ročište je održano po novoj, dopunjenoj optužnici tužilaštva.

Osumnjičeni se terete za krivična dela, kao što su "učešće ili organizovanje kriminalne grupe", zatim "zloupotreba službenog položaja", "pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva", "otkrivanje službene tajne" i "manipulacija dokazima".

Advokati optuženih imaju rok od mesec dana na prigovor optužnice, nakon čega će sudija odlučiti da li će pokrenuti sudski proces.


Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti
Najčitanije


11:57, 28.07.2020


Najnovije