19:27, 22.05.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Optužnica protiv dve žene sa Kosova zbog pridruživanja ISIS-uKosovsko Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu pred Osnovnim sudom u Prištini protiv dve žene sa Kosova sa inicijalima L.I. i A.A., za krivično delo "Organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi".

optuznica-protiv-dve-zene-sa-kosova-zbog-pridruzivanja-isis-u

prokuroria-rks.org

Iz Specijalnog tužilaštva navode da su optužene „namerno učestvovale u aktivnostima terorističke organizacije, na isti način kao što su otišle u Siriju i pridružile se terorističkoj, militantnoj, ekstremističkoj organizaciji ‘ISIS’, podržavajući ovu organizaciju i njene aktivnosti”.

U saopštenju  tužilaštva se navodi i da je osumnjičena A. A. sa bratom svog supruga preko Albanije otputovala u Tursku, a potom u Siriju.

“Takođe osumnjičena L. I. nakon smrti prvog supruga A. U. menjala je prebivalište u zavisnosti od promene mesta Islamske države, sve dok ISIS nije pretrpeo potpuni poraz, kada su bile primorane da se predaju kurdskim snagama, koje su ih, uz pomoć američke vojske, deportovale na Kosovo 24. aprila 2019. godine”, navedeno je u saopštenju.

Na ovaj način, osumnjičene su počinile krivično delo „ Organizovanje i učestvovanje u terorističkoj grupi“ iz člana 143. stav 2. Krivičnog zakonika Kosova, navodi se u saopštenju.


Tagovi: PravosuđeIDSirija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije