Optužnica protiv muškarca kojem je na Jarinju pronađeno oružje

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je danas optužnicu pred Osnovnim tužilaštvom u Prištini protiv muškarca uhapšenog juna meseca na prelazu Jarinje, nakon ...
Image

Slučaj se dogodio 9. juna u jutarnjim satima, kada je na pomenutom prelazu pristiglo vozilo srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao srpski državljanin, precizirao je tada kosovskim ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, premda se po izveštaju policije lice vodilo kao muškarac sa Kosova.

Pretresom njegovog automobila, u pitanju je Golf 3, u kutiji za rezervnu gumu službenici su tada pronašli 4.000 komada metaka različitih vrsta.

Vozač sa incijalima D. M. je odmah uhapšen, a policija je nakon hapšenja u njegovoj kući pronašla i pušku – AK-47 sa tri prazna šaržera.

Kako je juna naveo takođe Svečlja, radi se o muškarcu zaposlenom u kosovskom Ministarstvu životne sredine, infrastrukture i prostornog planiranja, koji je u toj instituciji prethodno integrisan iz srpskog sistema.

Njemu je istog dana određeno 48-časovno zadržavanje.

Specijalno tužilaštvo danas precizira da je optužnica protiv njega podignuta, jer je postupio suprotno zakonu o oružju i eksplozivnim materijama, te da je oružje posedovao za potrebe uvoza i izvoza.

Stoga, on se po optužnici tereti za krivično delo „Uvoz, izvoz, snabdevanje, transport, proizvodnja, razmena, posredovanje ili neovlašćena prodaja oružja ili eksplozivnih materija“, kao i „Posedovanje, kontrola ili neovlašćeno držanje oružja“.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.