Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Optužnica protiv tri medicinske sestre zbog zlostavljanja štićenice doma za stare u Peći

Osnovno tužilaštvo u Peći saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv tri medicinske sestre zbog zlostavljanja štićenice Doma za stare „Orenda“ u Peći, prenosi Koha.
Image

Кako se navodi u saopštenju Tužilaštva, postoji osnovana sumnja da su A. P, A. R. i R. К, u saizvršilaštvu, počinile krivično delo „napad“.

„Prema optužnici, okrivljene medicinske sestre u domu za stara lica 'Orenda', namerno i u saizvršilaštvu primenile su silu prema starijoj ženi, na način da nakon što optužene planiraju da ugroženu žrtvu stave pod kontrolu, na zahtev okrivljene A. P, okrivljena R. K. to snima telefonom, dok okrivljena A. R. hvata žrtvu i drži je, a okrivljena A. P. je udara nekoliko puta i tri puta kolenima u predelu stomaka. Sve ove radnje na video-snimku pratio je smeh tri okrivljene“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, tužilac je prilikom podizanja optužnice predložio Sudu da ove tri medicinske sestre budu proglašene krivim i kažnjene po zakonu za krivično delo koje im se stavlja na teret.

Podsetimo, tri medicinske sestre su uhapšene 2. novembra 2022. godine nakon objavljivanja vide-snimka na kom se vidi kako jedna od njih napada štićenicu Doma za stare „Orenda” u Peći.

Njima je potom određeno zadržavanje.

Međutim, 25. novembra prošle godine, kosovski Vrhovni sud je odlučio da im ukine pritvor, te su puštene da se brane sa slobode.

Nakon objavljivanja video-snimka nasilja nad starijom ženom, Domu za stare „Orenda“ u Peći oduzeta je licenca za rad.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.