18:03, 06.12.2019Izvor: Lajmi, RTV Kim

Optužnica za ratni zločin protiv bivšeg srpskog policajcaKosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je danas Osnovnom sudu u Prištini optužnicu protiv bivšeg srpskog policajca N.A. zbog krivičnog dela “zločin protiv civilnog stanovništva” prenosi Ljajmi.

optuznica-za-ratni-zlocin-protiv-bivseg-srpskog-policajca

Foto: Alo.rs

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da je optuženi N.A. tokom sukoba na Kosovu, kao pripadnik policijske jedinice rezervnog sastava Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, prekršio pravila međunarodnog humanitarnog prava protiv lica i imovine zaštićene odredbama Ženevske konvencije.

Optuženi se sumnjiči da je 21. maja 1999. u Prištini, u saradnji sa drugim licima srpske policije do sada neidentifikovanim, učestvovao u akciji protiv civilnog stanovništva albanske nacionalnosti.

Oni su osumljičeni da su mučili povređene J.Š. i S.Š., nanoseći im bol i teške telesne povrede, od kojih posledice i danas trpe.

Istog dana, navodi se, optuženi N.A. u saučesništvu sa drugim osobama od oštećenog je prisvojio velike sume novca, automobile i druge dragocenosti.


Tagovi: PravosuđeSrbiRatni zločin

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije