Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Orlić: Zahtev za referendumom o francusko-nemačkom planu lakrdija

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS), Vladimir Orlić, izjavio je danas da je „lakrdija“ zahtev Narodne stranke da se ...
Image

„To je najobičnija lakrdija koja služi nečem drugom. Ona služi da se sad ti međusobno takmiče ko će da bude više u njihovim, tajkunskim medijima i ko će da bude oštriji da napadne, skoči na predsednika države Aleksandra Vučića i da kažu kako sada navodno ništa ne valja“, rekao je Orlić za TV Pink, na pitanje o referendumu i primedbama da ne može sam Vučić da odlučuje o Kosovu.

„Da se razumemo, svi znaju da predsednik države po našem Ustavu predstavlja državu Srbiju i u zemlji i inostranstvu, da je direktno izabran od građana ove zemlje upravo da bi vodio onu poliiku koju su ljudi izabrali“, rekao je Orlić.

On je pitao i da li su se predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i drugi iz ranijih vlasti setili da traže referendum „kada su radili sve ono što su radili“ i rekao da „nisu nikad“, pominjući „puštanje terorista OVK i braće Mazreku iz zatvora, Međunarodni sud pravde, dovođenje EULEX-a“.

Na primedbe iz opozicije da već dugo ne saziva sednicu Skupštine kako se ne bi govorilo o Kosovu i Metohiji, odnoso francusko-nemačkom planu, on je rekao da je to „laž i licemerje“.

Beta/N1

Pročitajte i ovo:

Aleksić: O prihvatanju sporazuma o Kosovu da odluče građani na referendumu

Narodna stranka počela prikupljanje potpisa za referendum o Kosovu

Aleksić: Od nedelje počinje skupljanje potpisa građana za referendum o evropskom predlogu

Narodna stranka pokrenula inicijativu za raspisivanje referenduma o evropskom planu za Kosovo

„Otadžbina“: Organizovati referendum o francusko-nemačkom planu, Vučić krajnje nedosledan, izgubio poverenje Srba sa KiM


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.