09:18, 09.09.2021Izvor: Radio Kontakt Plus, RTK

Osmani i Kurti pozvali nadležne da što pre rasvetle slučaj dvostrukog ubistva u PećiKosovska predsednica i premijer, Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, pozvali su nadležne organe da što pre rasvetle slučaj dvostrukog ubistva funkcionera Demokratske partije Kosova u Peći, Astrita Ademaja i Bljeranda Kadrijaja. Iz Kosovske policije kažu da je istraga u toku.

osmani-i-kurti-pozvali-nadlezne-da-sto-pre-rasvetle-slucaj-dvostrukog-ubistva-u-peci

RTS/printscreen

Kurti je izrazio saučešće porodicama žrtava i pozvao nadležne da rasvetle slučaj što je pre moguće.

"Najiskrenije saučešće porodicama žrtava, prijateljima i saradnicima iz DPK. U ovim teškim trenucima delimo njihovu bol zbog ovog tragičnog gubitka", navodi se u objavi Kurtija na društvenoj mreži Facebook.

Osmani je takođe zatražila od nadležnih organa da intenzivno rade na rasvetljavanju ovog slučaja dvostrukog ubistva.

"Bila sam tužna kada sam primila vest o tragičnom događaju u Peći. Iskreno saučešće porodicama poginulih i DPK-u! Povređenima želim brz oporavak!", rekla je Osmanijeva, javlja RTK.

DPK: Šokirani smo ubistvom naših funkcionera

Demokratska partija Kosova oglasila se povodom ubistva dvojice fukncionera te stranke.

"Demokratska partija Kosova šokirana je tragičnom vešću o dvostrukom ubistvu u Peći. Ubijeni su naš kandidat za gradonačelnika u ovom gradu Astrit Ademaj i bivši kandidat za gradonačelnika, Bljerand Kadrijaj. Izražavamo najdublje saučešće njihovim porodicama. U ovim teškim trenucima suosećamo s njihovom boli i molimo se da nađu snage da se suoče s velikim gubitkom", navodi se u objavi DPK na društvenoj mreži Facebook.

Kosovska policija: Istraga je u toku 

Iz Kosovske policije potvrdili su da je sinoć oko 20:20h došlo do pucnjave u blizini Ekonomske škole u Peći i da su tom prilikom ranjene tri osobe, od kojih su dve preminule.

"Državni tužilac sprovodi istragu. Dodatne informacije biće pružene nakon završene istrage", navodi se u objavi Kosovske policije na društvenoj mreži Facebook.


Tagovi: PećAljbin KurtiVjosa OsmaniUbistvoKosovska policija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije