14:31, 22.07.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Osmani i Kurti: Pre 11 godina zapečaćena kosovska nezavisnostKosovska predsednica Vjosa Osmani poručuje da je vreme da države koje nisu priznale kosovsku nezavisnost to najzad učine. Premijer Aljbin Kurti kaže da je na današnji dan pre 11 godina zapećena nezavisnost Kosova.

osmani-i-kurti-pre-11-godina-zapecacena-kosovska-nezavisnost

twitter.com/CIJ_ICJ

Na današnji dan, pre 11 godina, Međunarodni sud pravde u Hagu doneo je odluku da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Tim povodom, kosovska predsednica i premijer danas su se oglasili na društvenoj mreži Twitter.

"Pre 11 godina, Međunarodni sud pravde presudio je da naša nezavisnost ne krši međunarodno pravo. Vreme je da zemlje koje to još nisu učinile, prepoznaju ovu nepovratnu stvarnost. Kosovo je suverena, nezavisna, demokratska i miroljubiva država. Tako će zauvek biti", napisala je Osmani.

Kosovski premijer Aljbin Kurti napisao je u objavi na društvenoj mreži Twitter da se "danas navršava 11 godina od presude Međunarodnog suda pravde koja je zapečatila nezavisnost Kosova".

"Manje od dva meseca kasnije, UN je usvojila rezoluciju kojom se poziva na dijalog koji će doneti mir i napredak Kosovu i Srbiji. Dijalog u Briselu govori o statusu odnosa dve zemlje", napisao je Kurti.


Tagovi: Aljbin KurtiVjosa Osmani

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije