14:29, 12.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Osmani i Varhelji o ekonomiji, antikovid vakcinama i evropskim integracijamaVršilac dužnosti kosovskog predsednika, Vjosa Osmani, razgovarala je danas sa komesarom EU za proširenje i susedstvo, Oliverom Varheljijem, o ekonomiji, pandemiji i pomoći Unije Kosovu u obezbeđivanju antikovid vakcina.

osmani-i-varhelji-o-ekonomiji-anitkovid-vakcinama-i-evropskim-integracijama

Foto: Info služba kosovskog predsednika

Osmani je kazala Varheljiju da je Kosovo posvećeno procesu evropskih integracija, kao i da je ispunilo svoje obaveze kada je u pitanju liberalizacija viza, navodi se u saopštenju kabineta kosovskog predsednika.

Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, Osmani je, dodaje se u saopštenju, istakla potrebu ujedinjenja čitavog političkog spektra na Kosovu u ovom procesu, kako bi on bio uspešno završen.

Zatražila je od sagovornika pomoć i EU, sa namerom da se utiče na zvanični Beograd kako bi ta strana realizovala sve ono što je potpisanu u Briselu, stoji u saopštenju.

Varhelji: Kosovo da nastavi borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala

Evropski komesar za proširenje i susedstvo, Oliver Varhelji, izjavio je nakon sastanka sa Osmani, da je veoma važno to što Kosovo nastavlja da sprovodi reforme na putu ka EU, uključujući borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

U objavi na platformi Twitter, Varhelji je istakao značaj i regionalne saradnje na putu Kosova ka EU.


Tagovi: EUVjosa OsmaniOliver VarheljiEkonomijaKorona virusKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije