Osmani odlikovala komandanta Nacionalne garde Ajove

Kosovska predsednica Vjosa Osmani odlikovala je danas komandanta Nacionalne garde Ajove, general-majora Benjamina Dž. Korela - "Predsedničkom vojnom medaljom". 
Image

„Vaši rezultati u oblasti saradnje su vidljivi i rezultat su partnerstva sa Nacionalnom gardom Ajove. Zahvaljujem državi Ajova na stotinama uniformisanih muškaraca i žena Nacionalne garde, koji su godinama služili na Kosovu kao deo KFOR-a, kao i svima koji su deo partnerskog programa“, rekla je Osmani.

Ona je naglasila i da je Nacionalna garda Ajove značajno doprinela „profesionalizaciji i međunarodnom kredibilitetu“ Kosovskih bezbednosnih snaga „doprinoseći međunarodnim misijama zajedno sa američkim trupama“, te da je  Program bezbednosne saradnje Ministarstva odbrane SAD-a, na čijem čelu je Biro Nacionalne garde – od „suštinskog značaja za strateške odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama“. 

Osmani se zahvalila general-majoru Korelu za, kako navode iz kosovskog predsedništva – njegovo angažovanje u oblasti bilateralne saradnje između KBS-a i Nacionalne garde Ajove, kao i „doprinosu u oblasti odbrane Republike Kosovo i njenih građana“.

General-major Korel je rekao da se oseća počastvovano zbog odlikovanja koje će, prema njegovim rečima, služiti kao „dragoceno sećanje na partnerstvo sa vojskom i državom Kosovo“.

Korel je istakao da će nastaviti da podržava Kosovo u kom god svojstvu da bude angažovan – dodaju iz kosovskog predsedništva. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.