20:36, 27.09.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

Osmani sa čelnicima bezbednosnih institucija o situaciji na severu KosovaKosovska predsednica Vjosa Osmani, razgovarala je danas sa predstavnicima MUP-a, Kosovske policije, Obaveštajne službe, EULEX-a i KFOR-a o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova.

osmani-sa-celnicima-bezbednosnih-institucija-u-vezi-sa-situacijom-na-severu-kosova

Foto: Info služba kosovske predsednice

Osmani je u bilateralnim sastancima sa ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom, direktorom Kosovske policije Samedinom Mehmetijem, direktorom Obaveštajne službe Petritom Ajetijem, ministrom odbrane Armendom Mehajem, šefom EULEX-a Larsom Gunarom Vigemarkom i komandantom KFOR-a Frankom Federićijem, istakla da "policija na severu Kosova sprovodi zakon i brine o bezbednosti svih građana bez obzira na rasnu, versku i nacionalnu pripadnost".

Kosovska predsednica je, kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, "visoko ocenila rad Kosovske policije, koja dokazuje profesionalizam u očuvanju javnog reda i mira".

Osmanijeva je sagovornicima poručila da je "Srbija izvor destabilizacije u regionu " i pozvala međunarodnu zajednicu da se "suprotstavi takvim naporima, kao i podsticajnom diskursu, čiji je izvor ne samo u Srbiji, već i u Rusiji".

Građani nezadovoljni odlukom Prištine o zameni srpskih registarskih tablica privremenim kosovskim oznakama, već osmi dan protestuju na severu Kosova, kod prelaza Jarinje i Brnjak, gde su raspoređene specijalne jedinice Kosovske policije.

Tagovi: Sever KosovaKFOR Vjosa OsmaniEULEXKosovska policija

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije