16:43, 29.04.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Osmani sa američkim kongresmenima o sukobu u Ukrajini i prijemu Kosova u međunarodne organizacijeKosovska predsednica Vjosa Osmani, razgovarala je sa američkim kongresmenima i senatorima o saradnji Prištine i Vašingtona, sukobu u Ukrajini i učlanjenju Kosova u međunarodne organizacije.

osmanijeva-sa-kongresmenima-i-senatorima-o-sukobu-u-ukrajini-i-uclanjenju-kosova-u-medunarodne-organizacije

Foto: Info služba kosovske predsednice

Osmanijeva se tokom posete Sjedinjenim Državama sastala sa kongresmenima Darelom Isom (Darrell Issa), Stenijem Hojerom (Steny Hoyer), Stivom Koenom (Steve Cohen) i senatorom Benom Kardinom (Ben Cardin).

Kosovska predsednica je, kako se navodi u saopštenju, sa kongresmenom Hojerom rezgovarala o značaju američke podrške Kosovu i aktuelnim dešavanjima u Evropi.

Osmanijeva je sa kongresmenom Isom razgovarala o članstvu Kosova u NATO i bezbednosnoj situaciji na zapadnom Balkanu, dodaje se u saopštenju.

Na odvojenim sastancima sa senatorom Benom Kardinom i kongresmenom Stivom Koenom, bilo je reči o bezbednosti, uticaju Rusije na zapadni Balkan i lobiranju kada je u pitanju prijem Kosova u međunarodne organizacije, saopšteno je iz kabineta Vjose Osmani.
Tagovi: SADVjosa Osmani

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije