Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Osmanijeva uputila saučešće roditeljima stradale dece u školi u Beogradu

Kosovska predsednica, Vjosa Osmani, uputila je saučešće roditeljima dece, koja su u današnjoj tragediji stradala u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u ...
Image

“Nema ništa vrednije od života deteta i ništa bolnije od gubitka tog života. Upućujem najdublje saučešće svim roditeljima koji su danas u Beogradu izgubili decu u stravičnoj pucnjavi u školi i molimo se za brz oporavak svih povređenih”, navela je Osmanijeva na Tviteru.

Šef kabineta kosovske predsednice, Bljerim Velja, takođe je uputio saučešće povodom ove tragedije.

“Pogubne vesti iz Beograda gde su mnogi đaci ubijeni i ranjeni u besmislenoj školskoj pucnjavi. Najdublje saučešće porodicama, prijateljima i zajednici koja je pogođena ovom pucnjavom. Saučešće svim roditeljima i prijateljima đaka ubijenih u Beogradu”, napisao je Velja na Tviteru.

Saučešće povodom tragedije u beogradskoj školi izrazili su i premijeri Albanije i Crne Gore, Edi Rama i Dritan Abazović, predsednik Severne Makedonije Stevo Penderovski, predsednik Crne Gore Jakov Milatov, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i mnoge svetske diplomate.

Učenik VII razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, K. K. (13), jutros je hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu, teško ranio.

Dečak i njegov otac su uhapšeni, škole u Beogradu sutra neće raditi, a Vlada Srbije je donela odluku da 5, 6. i 7. maj budu dani žalosti u Srbiji.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.