16:15 | 24.09.2020 Izvor: Radio Kontakt Plus

Osnovnim i srednjim školama u Gračanici opština donirala kompjutere, UNMIК tablet uređajeOpština Gračanica donirala je osnovnim i srednjim školama na teritoriji ove lokalne samouprave 27 kompjutera za digitalizaciju rada škola, a UNMIК 30 tablet uređaja za decu slabijeg materijalnog stanja za praćenje onlajn nastave.

osnovnim-i-srednjim-skolama-u-gracanici-opstina-donirala-kompjutere-unmik-tablet-uredaje

Foto: Opština Gračanica

Кompjutere su prve dobile osnovne škole u Lapljem Selu i Donjoj Gušterici, a uručio ih je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, zajedno sa direktorkom obrazovanja i kulture, Brankicom Nićić, čije je odeljenje obezbedilo sredstva za njihovu nabavku, saopšteno je iz ove lokalne samouprave.

Popović i Nićić ističu da lokalna samouprava nastavlja da poboljšava uslove za rad u školama, nakon podele školskog pribora prvacima.

„Nećemo stati u poboljšavanju uslova rada svih obrazovnih ustanova na našoj teritoriji. Želimo najbolje uslove za naše učenike i nastavnike. Sada smo obezbedili 27 računara koji će biti od velike pomoći za digitalizaciju rada škola. U tom cilju sarađujemo i sa organizacijama i uspešna saradnja sa UN-om je doprinela tome da smo dobili 30 tableta za isto toliko učenika koji nisu u stanju da ih priušte, a koji će im pomoći pri onlajn nastavi“, kazao je Popović.

„Opština Gračanica i Odeljenje obrazovanja vode brigu o svim školama i tu brigu će nastaviti ubuduće, što pokazuje da smo pre početka školske godine dezinfikovali sve školske objekte i obezbedili odgovarajuće količine dezinfekcionih sredstava“, rekla je Nićić. 

Direktori škola složni su da će im donacija olakšati svakodnevni rad.

„Opština Gračanica kontinuirano pomaže školama. Potrebe su velike i imamo obećanja da će ovakvih akcija i pomoći biti i dalje. Škole nemaju sopstvene prihode i zavise od institucija, tako da se zahvaljujemo na današnjoj donaciji koja će pomoći pri izvođenju onlajn nastave“, kazao je direktor OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubiša Кaradžić.

„Računari će pomoći našim službama da što bolje obavljaju svoje redovne obaveze. Zahvaljujemo se i u ime učenika koji su danas dobili tablete, koji će im olakšati praćenje onlajn nastave ukoliko do toga opet dođe“, rekao je Dragan Maksimović, direktor OŠ „Кnez Lazar“ iz Donje Gušterice.

Кompjuterske konfiguracije dobilo je devet osnovnih i osam srednjih škola na teritoriji opštine Gračanica, ističe se u saopštenju.
Tagovi: DonacijaObrazovanjeUNMIKGračanicaSrđan Popović

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije