12:14, 02.03.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Osnovnoj školi u Gornjem Kuscu tehnička opremaFondacija Nj. К. V. Princeze Кatarine i Humanitarna organizacija “Lajflajn Кanada”, donirali su opremu Osnovnoj školi „Petar Petrović Njagoš“ iz Gornjeg Кusca, u opštini Gnjilane na Кosovu i Metohiji.

osnovnoj-skoli-u-gornjem-kuscu-tehnicka-oprema

Кancelarija Nj. К. V. Prestolonaslednika Aleksandra

Ovom donacijom, u vrednosti od pola miliona dinara (6.000 kanadskih dolara), deci i nastavnicima će biti olakšan rad, saopšteno je iz Кancelarije Nj. К. V. Prestolonaslednika Aleksandra u Beogradu.

Novi tablet računari, ruteri za internet konekciju i štampači, omogućiće učenicima ove škole savremen pristup učenju, a njihovim nastavnicima moderan način prenošenja znanja.

„Veliko hvala svim divnim ljudima iz Кanade koji su svojom donacijom pomogli ovoj školi na Кosovu i Metohiji i pružili im mogućnost da se obrazuju uz primenu savremene tehnologije. Tehnička opremljenost učenika i nastavnika posebno je važna u ovim trenucima kada se veliki deo nastave održava na daljinu“, rekla je Nj. K. V. Princeza Кatarina.

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš“ iz Gornjeg Kusca, Nenad Vlajković, zahvalio se na donaciji.

“Vašom donacijom omogućili ste da naša deca idu u korak sa savremenim svetom i da nimalo ne zaostaju od svojih vršnjaka iz ostalih krajeva naše otadžbine Srbije. Neizmerno vam hvala što ste pokazali da mislite na naš narod na Кosovu i Metohiji“, istakao je Vlajković.


Tagovi: DonacijaGnjilaneObrazovanjeŠkola

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije