16:43, 09.08.2020Izvor: RTV Kim

Osojane: Život bez struje u ulici Tesle i PupinaPovratnička porodica Slavoljuba Đurića iz Osojana kod Istoka već sedam dana je bez električne energije.

osojane-zivot-bez-struje-u-ulici-tesle-i-pupina

Foto: Ž. Rakočević

U jednoj od vremenskih nepogoda, olujni vetar porušio je dva drvena stuba sa elektro-vodovima, pa je porodici prekinut dovod struje. Iz Kosovske energetske korporacije nisu reagovali na ovaj problem.

„Zvali smo ih svaki dan. Neće da dođu“, izjavio je za RTV Kim Slavoljub Đurić.

„Pale su žice preko glavnog puta, prelazili su kolima preko njih, sva je trava okolo sagorela. Mogao je neko da nastrada, ali mi izgleda nikoga ne interesujemo, niti naše probleme neko vidi“, naglašava Đurić koji uredno izmiruje svoje račune i tvrdi da je od povratka u svoj dom do danas platio struju u iznosu od 15.000 evra.

„Izgleda da bolje prolaze oni koji ne plaćaju nikome ništa, ili sve dobijaju džabe. Imovinu sam nasledio i stekao ovim rukama, sin mi je teško ranjen pa se odselio u Norvešku, drugi je završio školu i posla nema. Živi ovde sa mnom i suprugom bez struje i često bez vode i što je najteže bez posla“, kaže Đurić.

Drveni stubovi su popadali u njivu i preko sporednog makadamskog puta koji vodi u veliku i urednu kuću sa voćnjakom i štalom za uzgoj stoke. Od kako su im pre pet godina ukrali kravu, Đurići drže i uzgajaju samo svinje i živinu.

„Sve smo bacili iz zamrzivača, nema ništa. Ode ta sirotinja, čas nema struje, čas nema vode. Dete je izgubilo volju da ovde živi. Nije lako, treba da se ženi, kako će kad je sve to ovako. Makar tu vodu da dovedemo od stare kuće, ali daleko je, ima 800 metara. Pogledajte buriće, evo muž se iz njih kupa tu ispred“, kaže Slavoljubova supruga Pravda Đurić.

U Osojane i sela u njegovoj okolini vratilo se oko 200 domaćinstava. Kuća Đurića nalazi se kod Crkve Svetog Arhangela Gavrila, na mestu gde se završava ulica Nikole Tesle, a počinje ulica Mihajla Pupina.


Tagovi: Električna energijaPovratniciNevremeOsojane

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije