Osumnjičeni za ubistvo trudnice u Prištini izvršio samoubistvo

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u Prištini, izvršio samoubistvo.
Image

Sokolj Haljilji (1991), osumnjičen za ubistvo svoje tridesetpetogodišnje supruge H. M. prethodno je bio u bekstvu, a policija je uspela danas da ga locira. 

Kako je saopšteno iz Kosovske policije, on je pronađen u selu Davidovac kraj Štimlja i dok su policijski službenici pregovarali sa njim o predaji, izvršio je samoubistvo.

“Uprkos pokušajima policijskih službenika da pregovaraju o predaju, Sokolj Haljilji je izvršio samoubistvo”, saopštio je Dželjalj Svečlja na Fejsbuku.

Dodao je da će Kosovska policija kao i Policijski inspektorat nastaviti istragu kako bi se otkrile okolnosti ubistva trudnice i samoubistva osumnjičenog.

Povodom ubistva trudnice sinoć je održan protest, a više stotina žena pozvalo je na ostavku odgovornih jer nisu zaštitili trudnicu, iako je prijavila nasilje i imala nalog za zaštitu.

Kosovska ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju, ocenila je da su se nadležne institucije ponele neodgovorno kada je u pitanju slučaj tridesetpetogodišnje trudnice koju je 30. novembra u Prištini ubio njen suprug i najavila ostavke i smenu policijskih zvaničnika čim se utvrdi „institucionalni neuspeh“.

Ubijena trudnica je druga žena koja je proteklih dana ubijena na Kosovu, nakon što je 25. novembra saopšteno da je muškarac sekirom usmrtio svoju ženu. Događaj se takođe desio u Prištini.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.