Otac ranjenog mladića u Gotovuši: Ne znam koga bih osudio

Zvonimir Stojanović otac ranjenog Miloša (21) kazao je ispred gračaničke bolnice da mu je žao što je došlo do ovog događaja. "Teško je. Umesto da ovaj dan i ovo veče ...
Image

„Zaista mi je žao što se desilo ovo. Ne znam, ne znam koga bih osudio, ali ovo više ovako ne ide. Zaista je teško“, dodao je. 

Otac kaže da ne zna kako se desilo ranjavanje njegovog sina i sina njihovog komšije. „Ne znam, samo su me pozvali u ambulantu u Štrpcu, otišao sam tamo… Kako je bilo i šta je bilo zaista ne znam“.

Zvnonimir Stojanović kaže da još nema informacija o okupljanju građana i hapšenju osumnjičenog:

„Ovde smo i samo čekamo informaciju od doktora da su deca dobro, što je nama najbitnije, a ostalo ćemo videti. Postoje službe koje će raditi svoj deo posla. Dečak je naš komšija, igrom slučaja je i on ranjem, ali Bogu hvala i on je dobro. Koliko smo čuli od doktora,  biće zadržani na dalje lečenje“.

Dr Odalović: Ranjeni stabilno i van životne opasnosti

Pacijenti koji su danas primljeni u Kliničko-bolnički centar u Gračanici nakon ranjavanja u selu Gotovuša kod Štrpca su stabilno i van životne opasnosti, potvrdio je medijima hirurg dr Božidar Odalović:

„Nažalost ovde u ovim krajevima ni Božić, odnosno Badnje veče ne može da prođe kako bi inače trebalo jer su oko 16 sati dovežena dva pacijenta iz Štrpca kolima Hitne medicinske pomoći sa ustrelnim ranama desnog ramena (dečak) i leve šake (mladić). Radi se o pacijentima 20001. godište koji ima ustrelnu ranu šake i 2011. godište sa ustrelnom povredom levog ramena. Radi se o teškim povredama. Oni su za sada hemodinamski stabilni, hirurški su obrađeni, hospitalizovani su i biće primenjene sve procedure koje se sprovode u ovakvim situacijama“.

Dr Odalović je kazao da je bolnica osposobljena za pružanje pomoći ovim pacijentima te da nema potrebe da se oni šalju na dalje lečenje u neki drugi bolnički centar.

„Biće adekvatno zbrinuti, biće praćeni ako nešto krene po zlu biće transportovani dalje, ali biće dobro i neće doći do toga“, rekao je on.

Potvrdio je da je kod starijeg pacijenta urađena hirurška intervencija. „Izvađen je projektil iz desne šake starijem pacijentu. To je metalno strano telo, verovatno metak ali nije na meni da ja to određujem. Kod drugog pacijenta je prostrelna rana, bez stanog tela u ramenu, biće hospitalizovan, bez oštećenja neurovaskularnih elemenata tako da će i on biti praćen. Stabilno su i van životne opasnosti“, kazao je dr Odalović.

Kim

 

Čitajte još: 

Reakcije na ranjavanje srpskog dečaka i mladića u Gotovuši: Osude i zahtevi za reakciju međunarodne zajednice

Kurti osudio ranjavanje dečaka i mladića u Gotovuši: Osumnjičeni će se suočiti sa pravdom

Srpska lista u reakciji na ranjavanje dečaka i mladića u Gotovuši: Potrebna najoštrija reakcija međunarodne zajednice i bezbednosnih institucija

KP: Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje dečaka i mladića u Gotovuši

Kancelarija za KiM: Dečak i mladić ranjeni u Gotovuši


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.