„Otadžbina“ o francusko-nemačkom planu: Ne dozvoliti Predsedniku Srbije da se „odrekne“ KiM-a

Prihvatanjem francusko-nemačkog predloga Srbija se "odriče" Kosova  i Metohije, "otvara put" ulasku Kosova u NATO, pravi "temelje" za Veliku Albaniju, ...
Image

Kao razlog svog obraćanja javnosti navode „sudbonosne dane po opstanak južne srpske pokrajine kao dela Republike Srbije“. 

Ovakva situacija je proistekla iz, dodaju – „katastrofalne“ nacionalne i državne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i navode da je kao rezultat takve politike danas na stolu francusko-nemački predlog. 

Iako u javnosti i dalje nema mnogo detalja o ovom predlogu, iz Otadžbine ocenejuju da u ovom predlogu stoji da 
Srbija „mora da prihvati nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet svoje južne pokrajine“. 

„U prevodu to znači da Srbija treba i mora da se odrekne Kosova i Metohije“ – dodaju.

„Prihvatanjem francusko-nemačkog predloga Srbija otvara put ulasku Kosova u NATO pakt i pravi temelje za gradnju Velike Albanije. Pravi temelje jer kada se Srbija odrekne Kosova i Metohije o njenom daljem putu odlučuju drugi. U okviru Velike Albanije problematično je postojanje i srpskih svetinja Pećke patrijaršije, Dečana, Ljeviške, Gračanice i drugih jer one postaju meta i cilj albanske pravoslavne crkve. Takođe, prihvatanjem francusko-nemačkog predloga, kako već nagoveštava predsednik Srbije, gazi se postojeći Ustav Republike Srbije o kao i postojanje Rezolucije 1244 SB“ – navode iz ovog opozicionog pokreta.

Dodaju da se zauzvrat Republici Srbiji nudi „neka“ Zajednica srpskih opština koja je – ocenjuju – „još jedna prevara Predsednika Srbije“. 

„Predsednik se srpema da Srbija Prištini prepusti i zdravstvo, prosvetu, socijalu, kulturu, platni promet što znači definitivni raskid srpske države sa svojom južnom pokrajinom“ – ocenjuju iz Otadžbine, govoreći o ZSO.

Zato je francusko-nemački predlog „uvredljiv“, „ponižavajuć“ i „u krajnjem slučaju bezobrazan za opstanak srpske države“.

„Kosovo i Metohiju ne može niko da nam otme ako ga mi sami ne damo. Na nesreću Srba glavna opasnost za sudbinu Kosova i Metohije je upravo predsednik Srbije. Nije to ni Brisel, ni Vašington, ni Priština koliko jeste Aleksandar Vučić. U deset godina svoje vladavine Kosovo i Metohiju je udaljio od svoje matice koracima od sedam milja. On čak kaže da predlog mora da se prihvati da navodno srpska deca ne bi ratovala. Predsednik Srbije ne govori istinu jer je isti ovakav predlog, doduše tada kao nemački, Srbija odbila 2007. godine. Čak je i Aleksandar Vučić bio protvi tog predloga. Vidimo da posle tog odbijanja nikakvog rata nije bilo“ – stoji u saopštenju Otadžbine.  

Dijalog o, kako su naveli – „sudbini“ Kosova i Metohije vodi Aleksandar Vučić kojeg opisuju kao „ucenjenu ličnost od strane Zapada“ zbog, tvrde – „brojnih kriminalno-korupcionaških afera“, te zato, navode iz Otadžbine – on „nije u stanju da na valjan način brani celovitost Republike Srbije“. 

„Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina moli sve Srbe širom sveta, rodoljube i patriote da ne dozvole Predsedniku Srbije da se odrekne Kosova i Metohije. Kosovo i Metohije je temelj naše duhovnosti i državnosti“ – zaključuju. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.