14:29, 14.04.2022 Izvor: N1

Otkazano ročište Bogdanoviću u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, novo - 20. aprilaTužilaštvo za organizovani kriminal otkazalo je ročište Bobanu Bogdanoviću, prijatelju ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, koji je bio pozvan da 15. aprila u svojstvu građanina da izjavu u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

otkazano-rociste-bogdanovicu-u-vezi-sa-ubistvom-ivanovica-novo-20-aprila

Foto: Screenshot/ KRIK

Tužilaštvo ga je obavestilo da u svojstvu građanina dođe 20. aprila i da potrebna obaveštenja u vezi sa krivičnim delom terorizam, navodi se u pozivu u koji je televizija N1 imala uvid.

Bogdanović, prijatelj ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, izjavio je za KRIK da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni biznismen sa Kosova, Zvonko Veselinović.

Prema njegovim navodima, koje je ponudio i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ubica je plaćen sa 50 hiljada evra.

U ispovesti za KRIK, Boban Bogdanović izneo je životnu priču svog najboljeg druga iz detinjstva Aleksandra Gligorijevića Pukija, sa kojim je nastavio da se druži iako je bio svestan da je Gligorijević duboko u kriminalnim vodama sa Veljkom Belivukom.

Bogdanović navodi da se njegov drug bio član SNS i da je postao batina te partije u Odžacima, gde je živeo i da je bio u tesnoj saradnji sa Andrejem Vučićem, koordinatorom SNS za Vojvodinu.

Bogdanović tvrdi da mu je prijatelj 7. marta 2020. ispričao ko su organizatori, ko su nalogodavci i ko je ubica Olivera Ivanovića.

„Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović. To je sin nekadašnjeg žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića Dugog. Čovek koji je organizovao i koji je pripremio logistiku je Milan Radoičić. Čovek koji je naredio ubistvo je Zvonko Veselinović. To mi je rekao Aleksandar Gligorijević Puki“, ispričao je Bogdanović.

Bogdanović je objasnio i da je, kako je rekao, Veljko Belivuk, preko Aleksandra Gligorijevića Pukija, isplatio novac ubici Olivera Ivanovića, po nalogu Zvonka Veselinovića.
Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije