Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Otkrivena plantaža kanabisa i pronađeno oružje u akciji u Peći i Mitrovici, šestoro uhapšeno

U jutrošnjoj akciji Kosovske policije na više lokacija u regionu Peći i Mitrovice privedeno je šest osoba, a zbog sumnje da su umešani u krivična dela uzgoj narkotičkih ...
Image

Racija policije u Peći, Klini, Istoku, Srbici i Mitrovici počela je rano jutros, a sprovelo ju je Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa tužilaštvom nakon intenzivnih istraga.

Na pomenutim lokacijama policija je izvršila pretres kuća i objekata u vlasništvu osumnjičenih osoba za umešanost u šverc oružja i uzgoj narkotika, koje je policija istragom označila.

Tako su na otvorenom polju, odnosno u šumi, ne precizirajući tačno u kom regionu, službenici prvo pronašli plantažu za uzgoj opojnih biljaka.

Kao materijalne dokaze, policija je na lokacijama pronašla i oduzela: dve puške AK 47, pet pištolja, oko 70 metaka različitog kalibra. Zatim 92 biljke kanabisa – visine od 1 do 1,5m i još 25 grama kokaina.

Osim toga oduzeta je i gotovina u iznosu od 5.500 evra, šest telefona, kao i dokumentacija potrebna za dalje radnje policije.

Po završetku akcije, službenici su u stanice policije u ovim regionima prvo priveli ukupno 11 osoba.

Međutim, kako se navodi u saopštenju, nakon saslušanja a po nalogu tužioca zadržano je njih šest.

KoSSev


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.