„Nastavlja se nasilje Albanaca nad srpskom decom, sutra u Štrpcu veliki narodni protest“

Povodom prebijanja mladića S. T. u Klokotu, Srpska lista se oglasila saopštenjem za javnost u kojem je navela da će “ovaj Božić ostati upamćen kao dan kada su Srbi pozivali na mir, ali i ...
Image

U Srpskoj listi kažu da se “nastavlja nasilje nad našom decom od strane albanskih ekstremista, podstaknutih Kurtijevom represijom i antisrpskom histerijom Prištine”.

„Umesto da se svi zajedno radujemo Božiću, strepimo za živote svoje dece. Žalosno je da predstavnici međunarodne zajednice nisu preduzeli ništa da spreče ovakve brutalne, ničim izazvane napade na srpsku nejač, već uporno izbegavaju da navedu da je pokušano ubistvo dečaka srpske nacionalnosti“, poručuju.

Navode da je ”licemerno to što su snažnije i oštrije osuđivali izmišljeno bacanje pirotehnike na vozilo EULEX-a pre par nedelja, nego pokušaj ubistva srpske dece”.

Pozvali su međunarodne snage da pojačaju prisustvo u srpskim sredinama na Kosovu “kako bi sprečili nove napade i izlive mržnje prema Srbima na jugu, jer su više puta istakli da imaju kapaciteta da se staraju o miru i sigurnosti ljudi, te da je njihova odgovornost najveća kada su u pitanju mir i bezbednost”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.