„Ovo što mi počinjemo od 1. avgusta, Srbija sprovodi već 11 godina“

„Ovo što mi počinjemo od 1. avgusta, Srbija sprovodi već 11 godina. Tražim od vas poverenje i volju da bismo zajedno završili proces registracije“, rekao je u video-poruci na ...
Image

„Dragi sugrađani, kada govorimo o pravu i pravdi, a time i o suverenosti države, moramo govoriti i o reciprocitetu u smislu korišćenja ličnih karti na teritoriji naše zemlje. Ne želim da na bilo koji način ovakav naš postupak protumačite drugačije, već kao odgovor na kršenje vaših prava kao državljana Republike Kosovo“, kazao je Kurti na srpskom jeziku.

Poručio je da je „obaveza vlade da štiti prava građana od diskriminacionih postupaka koji su pretnja državi i njenom stanovništvu“.

„Više puta obraćao sam vam se u cilju uspostavljanja komunikacije, jer jedino zajedno možemo obezbediti bolju i svetliju budućnost. Moja vlada, svi ministri su vam na raspolaganju u vezi pitanja ili nedoumica ukoliko ih imate u vezi ove teme. Mi ćemo vam biti na usluzi, dokazujući da poštujemo zakon i tretiramo sve građane na isti način. Verujte svojoj vladi“, dodao je Kurti.

Nije prvi put da Kurti apeluje na Srbe na Kosovu da zamene sprske registarske oznake za „RKS“ tablice.

To je učinio i 21. jula.

Nekoliko dana kasnije iz Kosovske policije je saopšteno da je na administrativnim prelazima sve spremno za početak sprovođenja odluke vlade u vezi sa licima koja žele da uđu na Kosovo uz lične karte izdate od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.