20:10, 29.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Paketi pomoći od UNFPA i UN Women za žrtve rodno zasnovanog nasilja na KosovuFond Ujedinjenih nacija za stanovništvo (UNFPA) i misija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) isporučili su danas higijenske pakete, odeću, posteljinu i peškire u privremene karantinske ustanove za slučajeve rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici na Kosovu

paketi-pomoci-od-unfpa-i-un-women-za-zrtve-rodno-zasnovanog-nasilja-na-kosovu

UN Women

Tokom primopredaje pomoći, v.d. kosovskog ministra zdravlja Arben Vitia kazao je da je zabeležen veći broj slučajeva nasilja u porodici tokom aktuelne pandemije.

"Stoga je Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Ministarstvom pravde obezbedilo prostor u kome mogu boraviti sve žrtve nasilja, koje će ovde imati sve neophodne uslove za život", dodao je Vitia.

V.d. kosovskog ministra pravde Aljbuena Hadžiu, kazala je da su "slučajevi nasilja tokom izolacije zabrinjavajuće pitanje za kosovske institucije.

"U ovim teškim vremenima, porodice i parovi se trebaju voleti i pokazati ljubav i poštovanje jedni prema drugima, kao i prema svojoj deci", dodala je Hadžiu.


Tagovi: UNKorona virus

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije