Paketi pomoći porodicama pogođenim poplavama

Кancelarija za Кosovo i Metohiju finansijski je podržala kupovinu i dodelu 8.000 paketa hrane i higijenskih proizvoda za socijano ugroženo stanovništvo, povratnike i ljude čija je imovina ...
Image

Predstavnici Кancelarije za КiM iz Sektora za povratak, socijalna pitanja i ljudska prava ovih dana borave na KiM, obilaze socijalno ugrožene porodice koje su pretrpele štetu usled nedavnih poplava i zajedno sa predstavnicima i volonterima Crvenog krsta uručuju pomoć u vidu paketa onima kojima su potrebni, saopšteno je iz Kancelarije za KiM. 

Pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju Svetlana Miladinov kaže da je ovo samo jedan od vidova pomoći socijalno ugroženom stanovništu na КiM.

“Godinama unazad Кancelarija obezbeđuje i u saradnji sa Crvenim krstom distribuira pakete hrane i higijene za one kojima je takva vrsta pomoći neophodna. Predstavncii Кancelarije prethodnih nekoliko dana su na terenu, od Кline, Istoka, Vitomirice, Goraždevca, Gračanice, Ugljara, preko opština na severu pokrajine. Obilaze i socijalno ugrožene porodice koje su pretrpele štetu usled nedavnih poplava i nastaviće to i za vikend. Ova vrsta pomoći predstavlja važan mehanizam u slučaju bilo kakve nesreće ili prirodne nepogode. Odgovorna socijalna politika jedan je od prioriteta Кancelarije za КiM i nastavićemo da pomažemo”, navela je Miladinov. 

Poručuje će Кancelarija za КiM tokom ove godine nastaviti finansijsku podršku programima i projektima koji za cilj imaju unapređenje socijanog položaja osetljivih grupa, pojedinaca i porodica koje se nalaze u stanju socijalne potebe, kao i domaćinstava pogođenih prirodnim nepogodama.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.