Pantić sa porodicom, Trajković bez terapije, za Adžića traže produženje pritvora

Jedan od glavnih zahteva Srba koji su 20 dana protestovali na barikadama na severu Kosova i Metohije bilo je oslobađanje uhapšenih bivših policajaca Dejana Pantića i Slađana Trajkovića i ...
Image

Supruga Dejana Pantića kaže da je srećna što je porodica praznike provela zajedno. Ističe da je njen suprug, koji se nalazi u kućnom pritvoru, srčani bolesnik i da se ne oseća dobro.

„Trenutno, psihički nije dobro. Pun je nekog straha, razdražljiv je i eto sve je to zbog provedenog perioda na Jarinju u toj navodno pritvorskoj jedinici, sve je to uticalo na njega“, rekla je Suzana Pantić.

Advokat Dejana Pantića očekuje da će tužilaštvo zatražiti produženje kućnog pritvora i posle 9. januara.

„On je potpuno siguran da nije kriv, mada je malo uznemiren, jer je kazna koja predviđena za to krivično delo prilično stroga, ali čvrsto veruje, a i ja imam sve razloge da verujem – da on nije kriv i da tužilaštvo neće ništa uspeti da dokaže u toku istrage koja predstoji“, naveo je Ljubomir Pantović.

Slađan Trajković ne dobija potrebnu terapiju 

Bivši pripadnik Kosovske policija Slađan Trajković uhapšen je 16. decembra i optužen za ratne zločine.

U integrisanoj policiji radio je od 2013. godine. Porodica može da ga posećuje na 15 dana i kažu da kao dijabetičar ne dobija potrebnu terapiju u pritvoru u Podujevu.

„Da, u sredu idem kod njega, reći ću mu da se drži i da se čuva, mi verujemo u njega, znamo da je nevin, krivi smo što smo Srbi, eto to“, istakla je Suzana Trajković, supruga Slađana Trajkovića.

„U tom pritvornom centru u Podujevu, ne dozvoljava se da se unose lekovi koji imaju srpsku poresku markicu, a ti lekovi na Kosovu ne postoje, i onda je problem adekvatnu terapiju uneti, nekoliko je tamo pritvorenika i osuđenih koji imaju problem sa nabavkom lekova“, rekao je Dejan Vasić, Trajkovićev advokat.

Obojica policajca uhapšena su nakon što su napustili Kosovsku policiju.

„Zahvaljujući državi, zahvaljujući ovom narodu severa koji je sve vreme bio uz nas, zahvaljujući Kancelariji za Kosovo i Metohiju, predsedniku Vučiću, mi smo ovo mnogo lakše prevazišli nego da smo bili sami“, navela je Suzana Pantić.

Tužilaštvo traži još dva meseca pritvora za Miljana Adžića 

Treći uhapšeni, Miljan Adžić, optužen je za napad na službeno lice tokom protesta Srba prošle godine.

Tužilaštvo je, kako prenosi njegov advokat, zatražilo da se pritvor produži još dva meseca.

RTS


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.