Partija kosovskih Srba odustala od učešća na predstojećim izborima

Partija kosovskih Srba neće biti deo predstojećih izbora na severu Kosova, saopštio je na konferenciji za medije predsednik te stranke Aleksandar Jablanović.
Image

PKS neće biti učesnik vanrednih lokalnih izbora u nedelju (23. april) jer se, prema rečima Jablanovića, nisu stekli adekvatni uslovi za njihovo održavanje.

Jablanović je kazao da nije primeren način na koji je Centralna izborna komisija planirala da održi izbore i kao potencijalni problem naveo to što će birači glasati u kontejnerima dok ih obezbeđuju pripadnici Kosovske policije.

„Nije prava klima da se izađe na izbore pod pratnjom policije. Nema 18 biračkih centara, već ih ima tri. To nam nije saopšteno kada smo se prijavljivali za izbore“, rekao je Jablanović na konferenciji za novinare održanoj u Leposaviću.

Naglasio da nije bilo nikakvih pritisaka na članove stranke koju vodi zbog prijave za učešće na izborima.

Pozvao je simpatizere PKS i stanovništvo na severu Kosova da u nedelju ostanu u svojim domovima i ne iskoriste svoje pravo glasa.

Partija kosovskih Srba prethodno je kandidovala Jablanovića za gradonačelnika Leposavića, a za odbornike SO Leposavić prijavila 20 kandidata.

Izbori u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić biće održani 23. aprila.

Povlačenjem PKS preostao je samo jedan politički subjekt iz redova srpske zajednice.

U pitanju je nezavisna kandidatkinja Slađana Pantović, koja je u trci za gradonačelnicu Zvečana.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.