Patrijarh: Ne brane se mir, sloga, ljubav i Кosovo na Jutjubu i Tviteru

Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u manastir Visoki Dečani, odakle je poručio da se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Кosovo ne brane na Jutjubu i Tviteru.
Image
Foto: SPC

Posle svečanog dočeka od strane monaškog bratstva i igumana Save, Porfirije se poklonio moštima Svetog kralja Stefana Dečanskog, saopšteno je iz SPC.

Obraćajući se prisutnima, patrijarh Porfirije je istakao da jedinstvo, mir i sloga rađaju se susretom i da je zato važno da se dolazi ovde, da se susretnere sa ljudima koji žive ovde, da čujete njihove nedoumice i dileme, kao i da oni čuju vaše.

“U tom slušanju sigurno će se roditi nešto vredno. Ponavljam još jedamput, najvažnije je znati da se razumevanje, sloga i mir ne mogu postići nemirom. Кada investirate u nemir onda žanjete nemir, a kada investirate u mir, mir kao dar od Boga, kao duhovni mir, onda je Bog taj koji u naše ime žanje mir”, poručio je srpski patrijarh.

Zapamptite, ne brani se ni mir, ni sloga, ni ljubav, ni Кosovo na Jutjubu i Tviteru, nego dođi i vidi, ponesi deo krsta i deo muke, podeli ono dobro što imaš dobro, neka ti rame bude spremno da se nasloni neka glava koja je umorna, a onda će kad zatreba i tebi i bilo kome drugom Bog učiniti da i mi imamo i mir i ljubav, poručio je patrijarh srpski Porfirije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.