Pet godina od ubistva Olivera Ivanovića

Danas se navršava tačno pet godina od ubistva srpskog političara na Kosovu, Olivera Ivanovića. Do sada nije utvrđeno ko su nalogodavci i izvršioci ovog zločina.
Image

U Kosovskoj Mitrovici, Beogradu i Nišu, danas će biti obeležena godišnjica ubistva lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ (SDP), Olivera Ivanovića.

Najpre će u Kosovskoj Mitrovici, u 8 sati i 15 minuta, u vreme kada je izvršen atentat i na mestu gde je ubijen, članovi porodice, prijatelji i saborci Olivera Ivanovića položiti cveće i upaliti sveće.

Građanska inicijativa Sloboda demokratija pravda (SDP) takođe će, na istom mestu, obeležiti godišnjicu ubistva svog bivšeg lidera, ali u 10.00 sati.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Oliver sahranjen – na Novom groblju u Beogradu u 11.00 sati.

Odbornik Miodrag Stanković pozvao je građane Niša da upale sveće u svojim obližnjim hramovima „kako bismo ukazali poštovanje jednom od nas“.

Deo opozicije u Beogradu – predstavnici Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i sindikata Sloga najavili su da će godišnjicu ubistva Ivanovića obeležiti ispred beogradske Crkve Svetog Marka u 17.30.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.