16:18, 30.06.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Peticija Udruženja “Podrži me” zbog zabrane ulaska na KiM Miloradu ArlovuUdruženje roditelja dece sa poteškoćama u razvoju “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, pokrenuće sutra peticiju povodom zabrane ulaska na teritoriju KiM predsedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, Miloradu Arlovu.

peticija-udruzenja-podrzi-me-zbog-zabrane-ulaska-na-kim-miloradu-arlovu

Radio Kontakt Plus

„Ovim postupkom nama kao udruženju naneta je velika šteta, jer čovek koji je velikog srca i veliki humanista, ovim činom je direktno sprečen i onemogućen da dostavlja pomoć za nastavak izgradnje Dnevnog centra za svu decu i mlade sa poteškoćama u razvoju”, navodi se u saopštenju iz Udruženja “Podrži me”. 

Podseća se da je gradnja ovog centra zasluga Milorada Arlova, kao i humanitaraca i dobrotvora iz Republike Srpske, ali i drugih donatora iz Srbije i Kosova i Metohije. 

Ukazuje se da u ovom udruženju, kao i u budućem centru, nisu zastupljena samo deca srpske nacionalnosti, već i ostalih etničkih zajednica - Bošnjaka, Albanaca, Roma, Goranaca i drugih. 

“Ovim putem apelujemo na celokupnu javnost, na sve institucije, a posebno na škole u svim srpskim sredinama, gde se zajedno sa njima godinama unazad sprovodi projekat ‘Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske’, da podignu glas protiv ovakvog neobjašnjivog postupka Prištine”, poručuje se u saopštenju.

Početak potpisivanja peticije predviđen je za 10 časova, ispred spomenika knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: PeticijaMilorad Arlov

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije