Petković: Кurti konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj – teror i istrebljenje

Saopštio direktor Kancelarije za KiM.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

“Кurti je danas svojom izjavom, takođe, potvrdio svu opravdanost zahteva Srba na severu Кosova i Metohije za povlačenje pripadnika prištinske partijske policije sa tog područja, jer dobili smo i javno priznanje da to nije nikakva policija, već da je reč o zločinačkoj formaciji”, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

Petković je reagovao na na današnju izjavu kosovskog premijera, Aljbina Kurtija, koji je rekao da je kosovska policija nastavak Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koja se, kako je rekao, žrtvovala za slobodu Kosova.

Petković kaže da je Kurti time “mnogo toga objasnio”.

“I sada, čak i oni koji su odlučivali da zatvore oči pred terorom na severu Кosova i Metohije, ne mogu da ostanu nemi pred ovako javnim priznanjem militantne politike Prištine”, kaže Petković.

On je dodao da je policija na severu Kosova koristila “iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVК”.

“Jer na meti njihovog terora proteklih nedelja našli su se svi – od dece do staraca, a ljudi se otimaju, automatskim oružjem napada se na goloruke civile, čitavom jednom narodu se u neskriveno fašističkom maniru uskraćuje pravo na postojanje”, naveo je Petković.

“Inostranim sponzorima Кurtija i njegove klike i ovom prilikom postavljam pitanje: kakav prostor možemo da imamo za dijalog i deeskalaciju kada onaj koji je za sadašnju situaciju odgovoran, ne samo da ne pokazuje sposobnost da deluje racionalno i odstupi, već iznosi neskrivene pretnje fizičkom opstanku Srba na Кosovu i Metohiji”, upitao je direktor Kancelarije za KiM.

“Poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVК, koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba, tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, Кurti je konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj – teror i istrebljenje. Кurti, kao rob sopstvenih kompleksa, izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVК, de fakto se stavio na čelo partijske i ideološke paravojske, i njegov san da postane ratni poglavica se lagano ostvaruje, samo što je njegov san košmar za sve razumne i miroljubive žitelje Balkana”, stoji u saopštenju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.