Petković i Simić: Pantić u pritvoru iako ne postoje dokazi protiv njega

Bivšem pripadniku Kosovske policije, Dejanu Pantiću, određen je jednomesečni pritvor "samo zato što živi u multietničkom naselju, pošto tužilaštvo u Prištini ...
Image

Petković tvrdi da je „Pantić uhapšen i optužen za terorizam iako tužilaštvo nema nikakve dokaze protiv njega, jer da ima – Priština ih ne bi krila tri dana“.

„To dovoljno pokazuje da protiv njega nema niti jednog jedinog dokaza, već je meta Aljbina Kurtija koji samo želi da kriminalizuje Srbe. Kako to da Evropa ćuti na činjenicu da u XXI veku srčanog bolesnika drže zatočenog, bez lekova i prava da pozove porodicu ili svog advokata? Kakva je to demokratija i vladavina prava“, upitao je Petković.

Dodao je da je određivanje pritvora Pantiću „najrečitiji dokaz ispravnosti odluke srpskog naroda da se mirno i dostojanstveno bori za svoja osnovna prava, jer za njegove muke očigledno nema sluha ni u Prištini, ni u mnogim zapadnim centrima moći koji zatvaraju oči pred stradanjima Srba“.

Simić: Tužilaštvo nema nijedan dokaz protiv Pantića

Potpredsednik Srpske liste, Igor Simić, kazao je da je bivšem pripadniku Kosovske policije, Dejanu Pantiću, određen jednomesečni pritvor iako „tužilaštvo nije predočilo nijedan dokaz protiv čoveka kojeg očigledno Kosovska policija drži na nepoznatoj lokaciji poput otmičara“.

Simić je dodao da „Pantić od trenutka kada je otet od strane Kosovske policije nije imao kontakt sa svojom porodicom i advokatom, niti mu je omogućeno da ih obavesti gde se nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju, imajući u vidu da je težak srčani bolesnik“.

„Više je nego očigledno da ovo nije pravni proces, već klasično institucionalno nasilje sa ciljem neskrivenog progona srpskog naroda na ovim prostorima. Porodice Adžić i Pantić danima prolaze agoniju, zato što su njihovi članovi krivi jer su Srbi“, poručio je Simić.

Naglasio je da je „hapšenje Srba na osnovu nekakvih tajnih spiskova Prištine sramota međunarodne zajednice, koja nijednim gestom osudila ovakav pritisak na Srbe“.

Simić je istakao da su „Dejan Pantić, Miljan Adžić i svi ostali koje je Priština stavila na spisak za hapšenje – nevini“.

ČITAJTE I OVO:

Blokade puteva na severu Kosova i dalje traju

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.