Petković i Vulin odbacuju tvrdnje da Vučić u Briselu kaže da shvata da treba da prizna Kosovo

Direkor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, i ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, odbacili su danas tvrdnje Prištine da predsednik Srbije Aleksandar ...
Image

Petković u saopštenju navodi da je izjava glavnog pregovarača prištinskog tima za pregovore sa Beogradom Besnika Bisljimija licemerna jer je „on taj koji u Briselu obećava sve i svašta“, navodeći da je to pitanje koje „više treba da interesuje javnost u Prištini“.

„Nema sumnje da Bisljimi često izjavljuje ono što bi zapravo želeo da čuje, ali jedina istina koju predsednik Vučić jasno i nedvosmisleno ponavlja jeste da nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova i uvek snažno brani poziciju Beograda i srpskog naroda zbog čega se delegacija Prištine pokunjenog nosa uvek vraća s pregovora“, navodi Petković.

Aelksandar Vulin u pisanoj izjavi tvrdi da je sa Vučićem bio od prvog dana briselskog dijaloga i da je bio svedok nečuvenih pretnji i ucena.

On je naveo da Vučić nikada neće priznati nezavisnost Kosova kao i da je Vučić bio „taj koji je sprečio da takozvano Kosovo postane član Ujedinjenih nacija“.

Glavni pregovarač prištinskog tima za pregovore sa Beogradom Besnik Bisljimi izjavio je da predsednik Srbije na privatnim sastancima u Briselu kaže da shvata da treba da prizna Kosovo, ali da je potrebno više vremena za to.

„Gospodin Vučić na privatnim sastancima kaže pred službenicima u Briselu da on shvata da treba da prizna Kosovo, ali treba da se pripremi teren u Srbiji, treba vremena, a posle u javnosti kaže da nikada neće priznati“, rekao je Bisljimi u intervjuu za RTK2.

Beta


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.